Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å spise, er innlagt og vet at det kommer et tvangsvedtak.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg greier ikke spise lengre. Før kunne jeg spise under 800 kcal, men nå stopper det bare opp når jeg skal/må/burde spise. Er innlagt for andre psykiske plager og har noen krav/oppgaver og en av dem er å spise 4 måltider i løpet av dagen uansett hvilken mengde jeg velger å spise, men nå greier jeg ikke spise noe. Får for mye skyldfølelse av å spise og greier liksom ikke å starte å spise. Tørr/greier ikke si noe til personen jeg snakker med til vanlig. Fortsetter jeg sånn så vet jeg at det kommer et tvangsvedtak og takler ikke at det skjer. Vet virkelig ikke hva som skjer eller hva jeg skal gjøre.

Besvart 10.08.2018 16:25
 

Svar
Hei gutt 16 år.

Når du spiser så lite som 800 kalorier om dagen vil det trigge spiseforstyrrelsen din. For å klare å komme bort fra en spiseforstyrrelse er det viktig med regelmessige måltider med tilstrekkelig mengde mat. Tilstrekkelig mengde mat for en gutt på 16 år er minimum 2600 kalorier. Du trenger minimum 3 brødskiver med smør og pålegg til frokost, lunsj og kveldsmat En normal middagsporsjon og ett glass juice og ett glass melk til hvert måltid. Dette er en helt normal mengde mat. Om du skal opp i vekt trenger du mere næring. Selv om du ikke føler på sult er det helt nødvendig å likevel spise mat. Når man strever med mat må man ofte i perioder tvinge seg selv til å spise selv om man egentlig ikke har lyst. Dette vil bli lettere etterhvert.   

Jeg legger ved noen artikler som kan være fine å lese. I tillegg anbefaler jeg deg å snakke med de som arbeider der du er innlagt. Om du synes det er vanskelig å prate kan du vise de det du har skrevet til ung.no. 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Veien fra spiseforstyrrelser til å bli frisk

slanking

Oda ønsket å være sunn. Hun ville være best på å være sunn og ha kontroll over maten og kroppen. Nå er hun 23 år, og har hatt spiseforstyrrelser siden hun var 15. Her forteller Oda om hvordan hun ble frisk.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

Jente er sulten og holder seg for magen (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer

Hva er kalorier og hva brukes det til?

Hva er kalorier? (colourbox.com)

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser