Hopp til hovedinnholdet

Jeg har et problem. Jeg har skikkelig sprettrumpe. Finnes det noen måte som kan hjelpe meg å få bort sprettrumpa?

 

Spørsmål
hei.
Jeg har et problem. Det er egentlig et stort problem for meg. Jeg har skikkelig sprettrumpe. Sånn uttover rumpe liksom, hvis du skjønner hva jeg mener. Det er veldig slitsomt, får jeg kan ikke gå i olabukser, eller genserer som sitter helt inntill, for da blir rumpa mi så synlig liksom. jeg hadde ikke sånn sprettrumpe før. er det noen måte jeg kan få bort sprettrumpa, liksom?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvordan rumpe vi har avhenger mye av gener og individuelle forskjeller. Dermed har noen lettere for å få det du kaller sprettrumpe, mens andre nesten ikke får rund form på rumpa. Hvordan rumpa utformer seg kan til en viss grad påvirkes av trening. For å få kraftigere rumpe kan en trene spesielle styrkeøvelser, og for å redusere størrelsen på rumpa kan du trene utholdendhetstrening hvor du bruker beina i stor grad (løpe, svømme, ski, sykkel og lignende). Dersom du trener intensive og korte økter vil du stimulere mer til muskelvekst enn hvis du trener noe roligere og med lang varighet. Derfor kan du prøve å trene lange rolige treningsøkter.

Trening er altså en mulighet, men du må være tålmodig. Det kommer til å gå noe tid før du kan se forskjell, men det er viktig å holde ut. Sett opp en rutinemessig plan, 3-5 treningsøkter i uka, for eksempel jogge rolig, gjerne over 1 time om gangen. Dette må du kjenne etter selv. I begynnelsen kan du prøve å gå fort/jogge rolig i minst 30 minutter, og heller øke varighet etter hvert. Denne type trening bidrar til god forbrenning, og hjelper deg å få sterke og lange/slanke muskler. I tillegg vil du få mange andre gode helsemessige gevinster som du vil dra nytte av resten av livet:)

Lykke til med treningen!
Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


Quiz: Hva vet du om tobakk?

Hvordan skader nikotin i hovedsak treningsevnen?