Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det er uvanlig å ha mensensmerter etter mensen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om det er uvanlig å ha mensensmerter etter mensen. Og jeg lurer på når gutter vill forstå at det kan være ganske vanskelig og vondt med mensen Takk på forhånd. Denne siden har hjulpet meg mye takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no Så fint at du tidligere har fått hjelp fra denne siden. 
 
Etter at menstruasjonen er over, slutter livmoren å trekke seg sammen og da er det ikke vondt lengre. Er du sikker på at det er menssmerter du har? Du kan snakke med de hjemme om dette. Hvis det er vanskelig kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. 
 
Mange gutter forstår andres smerte og kan føle stor grad av medfølelse. Noen gutter vil sannsynligvis ikke forstå at mensen er vondt før de blir eldre. Når de er 13 år, kan de ha vanskelig for å sette seg inn i hvordan andre har det/mensen føles. Når de blir eldre vil de lettere forstå andres smerte. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet