Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mensen for andre gang. Sliter litt med tamponger da jeg er trang og er redd for å ikke få den ut. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nå mensen for andre gang, og sliter litt med tamponger. Har en ganske trang skjedeåpning så er redd for at når tampongen utvider seg så får jeg den ikke ut, er også redd det gjør vondt.. hva burde jeg gjøre eller burde jeg bare fortsette med bind? Synes det er litt ubehagelig å kjenne at det blør hele tiden

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Andre gangen man har mensen er alt nytt enda. Synes du det er ubehagelig å bruke bind er tamponger et godt alternativ. Bare husk at de må skiftes regelmessig, oftere når man blør mye og kan sitte inne maks 8 timer. Om natten kan det være greit å bruke et nattbind.

Hvis du får tampongen lett inn og ikke kjenner den, sitter den rett. Pass på at tråden henger igjen ute av skjeden. Da vil du få den ut. Tampongen utvider seg litt, men når du blør vil den bli fuktig og lett å dra ut. Skjeden er et elastisk organ, det betyr at den kan utvide seg og bli strammere. Det er også mye muskler i skjeden, prøv å slapp av når du setter inn og tar ut tampongen - da går det mye lettere. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet