Hopp til hovedinnholdet

Kommer jeg til å vokse mere?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 12år og synes jeg er lav. Jeg er ca 140cm og veier 40kg. Alle de andre i klassen min er høyere, de er mellom 150-165cm høy. Kommer jeg til å vokse mere? Er dette noe å være redd for? Takk på forhånd! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 12 år.

Takk for at du kontakter Ung.no

Mange unge i din alder sammenligner seg med hverandre og får tanker om at de er unormale eller er misfornøyde med kroppen sin.

Men det er viktig å vite at i din alder er det veldig stor forskjell på kroppens størrelse ut i fra hvor langt en er kommet i puberteten. Noen kommer tidlig i puberteten og har vokst mye på kort tid, mens andre igjen ikke har begynt på sin pubertetsutvikling og derfor ikke kommet i gang med sin vekstspurt. I perioder vil derfor ikke vekten stå helt i forhold til høyden, men det vil rette seg etter hvert som du går gjennom puberteten. Derfor er det stor sannsynlighet for at du vil vokse mere.

Derfor bør en unngå å sammenligne seg med hverandre og heller akseptere at det er store forskjeller på dere. Og vær stolt over den kroppen du har.

Har du spørsmål om kropp, pubertet og utvikling er det fint å ta dette opp med helsesøster på skolen.  Her kan du få informasjon om hva som er normalt og hva du kan gjøre for å ta best vare på deg selv.
Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet