Hopp til hovedinnholdet

Går det an å fjerne hårene på armene og i rumpa for godt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jente 13, jeg sliter mye med hår. Når jeg var mindre barberte jeg armene så nå ser armene mine som manne armer kan man gjøre noe med det? Og jeg sliter med rompehår, går det ant å få fjerna hårene på armene og i rompen forgått?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du får ikke mer hår på armene av å barbere deg. Alle har rumpehår. Det er naturlig. 

For å fjerne hår for godt kan en bruke laser, men det er veldig dyrt og uaktuelt for de aller fleste.

Noen bruker hårfjerningskrem på armene. Det anbefales ikke å bruke hårfjerningskrem i underlivet.

Om du bruker krem, gelé eller skum er ofte en smakssak, men har du sensitiv hud er det ofte ekstra milde produkter å få kjøpt. I tillegg er det lurt å se om produktet du velger er laget for et spesielt område på kroppen. Den sarte huden rundt bikinilinjen og under armene har spesielt godt av en mild variant.

Du smører produktet på området hvor håret skal fjernes. Håret blir etset vekk, men det er bare på overflaten det forsvinner, hårroten blir værende. Det vil vare lenger enn barberingen, og håret vil føles mykere når det vokser ut, siden du unngår de skarpe stubbene. Du kan bruke produktene uansett hårlengde.

Les bruksanvisningen nøye, da får du best resultat. Det anbefales å smøre produktet over et lite område for å sjekke om huden tåler det, minst 48 timer før du planlegger å bruke det på større områder.

Du kan også vokse armene og underlivet. Voks kan brukes på hele kroppen – for eksempel legger, underliv, armer og uønsket hårvekst i ansikt/overleppen.

Det er flere forskjellige måter å vokse bort kroppshår. Du smører voksen på det området som skal behandles, og så drar du voksen av ved hjelp av tøystrimler eller strips. Da følger håret med, med roten.

Voksen kan være kald, varm, på tube, i strips eller på boks. Du kan gjøre det selv, eller få det utført på hudpleiesalong. Hvor vondt det gjør, avhenger av din smerteterskel, men mange synes det er smertefullt. 
Skal du gjøre dette selv, er det lurt å alliere seg med en venn som kan hjelpe med å dra av stripsene.

En ulempe er at du ikke kan vokse hår som er alt for kort, eller alt for langt. Håret bør være cirka 5 mm langt for at voksen skal få tak. Det varer i 4-6 uker. Det negative er at mange synes det er smertefult. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva liker partneren best? Skal både gutter og jenter fjerne kroppshår, og skal det være alt eller bare noe?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet