Hopp til hovedinnholdet

har hatt mens, etterkant får jeg brun utflod

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde mensen til vanlig tid den 20-29 August og da blødde jeg mye og så ble det mindre også sluttet det. Blodet var hele tiden lyserødt. Nå den 8.09.18 har jeg plutselig fått litt brun utflod. Hva er dette? Normalt? Har av og til litt kløe i underlivet og har mye utflod til tider.. Går med truseinlegg ca. Annenhverdag..-de dagene jeg ikkje e så mye blandt folk eller lenge ute. Håper på svar fort!

Besvart 13.09.2018 22:59
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss.

Du skriver at du er ferdig med en mens og at du får brunlig utflod. Dette er helt normalt! Du har sikkert ikke hatt mensen så veldig lenge og i starten er hormonnivået i kropen din veldig varierende. Dette kan også påvirke menssyklusen din, slik at mensen kan vare lengre eller kortere enn det du opplever til vanlig, du kan få mellomblødninger og det kan komme brunlige blødninger/blodtilblandet utflod. Dette betyr bare at det er "gammelt" blod som blander seg med utfloden din, og det er ikke  farlig.

 At det er mer utflod i perioder er helt normalt . Du sier også at du har litt kløe innimellom. Siden du sier du har kløe, kan det være at du har en soppinfeksjon, uten at jeg kan si det sikkert. Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen din slik at dette kan undersøkes og at du kan få riktig behandling i tilfellet det er en soppinfeksjon. Soppinfeksjon er ikke farlig .men det er ubehagelig og derfor er det greit å få det behandlet.  Og det behandles med salve og stikkpiller som settes inn i skjeden.

Jeg legger ved noen artikler det kan være av nytte for deg å lese.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet