Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig redd for at mensen skal komme akkurat da jeg har svømming.

Jente
 

Spørsmål

Jeg er 12 år og har fått mensen, og jeg synes det er skikkelig flaut fordi jeg er den eneste i klassen min som har fått det. Men det er ingen som vet det utenom mamma. Og jeg er veldig redd for at mensen skal komme akkurat da jeg har svømming, og jeg har ikke så lyst til å begynne med tampong ennå. -anonym

Besvart 07.11.2018 14:26
 

Svar
Hei

Muligheten for at mensen skal komme i svømmetimen er heldigvis veldig liten. Som regel vil du se alt på morgenen at mensen din er på vei eller om du tar en tur på do før svømmingen. 

Om du har mensen og skal ha svømming den dagen, så synes jeg at du og moren din blir enige om at du får fri den dagen (eller de timene) Hvilke grunn dere bruker har ingen andre noe med, men av og til er en liten hvit løgn helt greit. Etter hvert vil heldigvis den følelsen av flauhet som du kjenner nå gå over, og selv om det høres rart ut nå så vil det å ha mensen bli helt naturlig for deg. Når du senere blir klar for å bruke tampong, kan du fint ha mensen også når du har svømming. Lykke til.

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Å nei, ikke mensen nå!

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

"Åh, nei....!" har du kanskje tenkt når du oppdager at det er tid for mensen akkurat i den ferieuka du skal på badeferie eller telttur med kjæresten. Her kan du få noen tips som kan være til hjelp.

Les mer

Alt om bind, tampong og menskopp

Tampong (colourbox.com)

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mensen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mensen