Hopp til hovedinnholdet

Jeg har trang forhud men tørr ikke å si noe til foreldrene mine.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 14 år gammel gutt med trang forhud.. dette har jeg hatt siden jeg var liten, men ikke gjort noe med det. Jeg tørr ikke å si noe til foreldrene mine ettersom de kankje tror jeg runker og sånt Hva skal jeg gjøre???

Besvart 06.12.2018 23:35
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Først vil jeg si at du ikke er alene om ikke å tørre og fortelle foreldre om personlige ting, og det finnes hjelp å få uten at du må fortelle dette til foreldrene dine. Allikevel er det ofte fint å kunne snakke med foreldre om det man er bekymret for. Husk at de også har vært ungdom før, og kan helt sikkert huske tilbake til hvordan det var. 

En trang forhud er helt normalt hos unge gutter. I løpet av puberteten vil forhuden utvide seg, slik at du får en helt normal forhud det ikke trengs å gjøre noe med. Hvis du ikke har ubehag nå knyttet til den trange forhuden kan du vente og se det an. Dersom du har ubehag kan du prate med lege eller forsøke å smøre med hydrokortison. Du kan oppsøke lege på helsestasjon for ungdom. Foreldrene dine trenger ikke å vite at du har snakket med lege om dette. Du kan også snakke med helsesøster på skolen.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Alt du trenger å vite om forhuden

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Hva er forhuden og hva skal den være god for? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om huden som ligger lengst ut på penis.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet