Hopp til hovedinnholdet

uteblitt menstruasjon

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, mensen har ikke kommet selv om det har gått over en måned, nermere 2. Og har hatt sammleie og er redd det har noe å si, men vi brukte kondom.

Besvart 11.01.2019 13:50
 

Svar

Hei!

Så bra at du tok kontakt med ung.no.  Det kan være mange grunner til at mensen ikke kommer som forventet.  Les mer om det her. Hvis du er redd for at du kan ha blitt gravid, kan du ta en graviditetstest for å finne ut av det. Du kan ta en gratis graviditetstest hos helsesøster på skolen, på helsestasjon for ungdom eller hos Amathea, da får du også noen å prate med.

Hvis dere hadde kondom på under hele samleiet og kondomet var helt etterpå, er du mest sannsynlig ikke  gravid. Når menstruasjonen er forsinket bør du nok ta en gravidtetstest alikevel.

Jeg har lagt ved noen artikler som vil være nyttig for deg å lese.
Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet