Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir jeg fort sur?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg blir sur skikkelig fort og er veldig sur pappa trur jeg kommer i puperteten men mamma trur ikke det hva trur du? Plis svar

Besvart 20.02.2019 14:04
 

Svar
Hei jente (13)

Det kan være flere grunner til at du blir fortere sur enn før, og en grunn kan definitivt være puberteten.

Spesielt før man får mensen er det vanlig å ha litt ekstra temperament, man blir gjerne litt ekstra oppgitt og fortere lei. 

I tillegg er det en vanlig "ungomsting" å krangle mer med foreldrene sine, gjerne fordi man skal være litt rebelsk eller fordi man begynner å stille mer spørsmål ved hva foreldre sier og at man sier mer ifra. 

Det er helt vanlig! Det kan være noe foreldrene dine erter deg litt med men det er også viktig at du tar tak i det hvis du føler selv at du ofte er misfornøyd og mindre glad enn før, for det kan være andre grunner. Isåfall vil jeg råde deg til å ta det opp med helsesykepleier

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet