Hopp til hovedinnholdet

Etter å ha onanert begynte jeg å blø. Er det en rift?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg onanerte for noen dager siden. (Sminkekost-skaft inn i skjeden) igår (dagen etter jeg onanerte) våknet jeg med noe brunt i trusa. Idag våknet jeg med blod i trusa. Kan dette vare en rift i skjeden? (Har ikke mensen enda). Bør jeg bruke bind til det går over?

Besvart 15.03.2019 10:59
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg tenker at dette er din første mens! Hadde det vært en rift etter at du onanerte med en sminkekost, ville du fått friskt blod samme dag. det du forteller er mer typisk for din første mens.

Bruk bind til det går over. Din neste mens er det ikke godt å si når vil komme.

Når man er ung, og gjennom hele puberteten, er det helt normalt at mensen kan være uregelmessig. Det kan gå alt fra et par uker mellom hver gang, til flere måneder, og alt er like normalt. Farge, mengde og hvor lenge man blør kan også variere fra gang til gang. Det samme gjelder om det er smertefullt eller ikke.

Når mensen stabiliserer seg vil den komme cirka hver 28 dag.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet