Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mange prikker i ansiktet.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, eg er ein jente på 13 år. Eg har mange prikker og san i ansiktet, eg vaska meg i ansiktet og drikke bra med vatn kver dag men det går ikkje vekk. Eg spør mamma og pappa om og fare på apoteket og spørre dei om ein krem for det, men dei seie det sikkert ikkje er ein krem om det. So eg lure på om du har eit tips om krem eller noke eg kan drikke/ete får og få det vekk. Det er veldig irriterande og eg vil ha det vekk.

Besvart 19.03.2019 21:44
 

Svar
Hei jente (13)

Det kan høres ut som at du har kviser i ansiktet, men uten å se prikkene dine, kan jeg ikke være helt sikker på at det er kviser.

Kviser er noe de fleste får i puberteten. Noen har veldig små, mens andre får store og vonde kviser. Det er hormonene i kroppen som i hovedsak er årsaken til at det kommer kviser, men det finnes noen råd du kan  prøve å redusere antallet. Det beste er å vaske ansiktet med rent vann eller mild såpe. Dette kan du lese om i artikkelen om kviser.

Hvis du ikke tror det er kviser, kan du ta kontakt med helsesykepleier på skolen din, helsestasjon for ungdom eller gå til et apotek og snakke med noen der, for å undersøke.

Jeg legger ved noen artikler som du kan se på:) Der kan du få flere gode råd.

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet