Hopp til hovedinnholdet

noen tips for å ikke bli sjalu

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 13 år, jeg er så misunnelig på vennene mine. Alle vennene mine har fått pupper og mensen. Jeg føler at nesten alle gutter blir forelsket i dem, og ikke i meg fordi jeg ikke har kommet så langt i puberteten. Alle guttene sitter der å flørter med dem, mens jeg bare sitter å ser på. Jeg er så sjalu at jeg noen ganger føler meg frekk. Det føles som det bare gutter bryr seg om er kropp og høyde. Har dere noen tips får å ikke bli så sjalu?

Besvart 15.05.2019 22:10
 

Svar
Hei!


jeg har stor forståelse for at du føler deg utenfor siden du ikke har kommet like langt i pubertetsutviklingen som venninnene dine. Det skjer store endringer raskt i den alderen du nå er og på et halvt år, skjer det mye, så jeg vil mest av alt be deg være litt tålmodig .

Gutter i samme alder som deg, er ofte opptatt av pupper og rumper, kropp og det som har med sex å gjøre, så det er det bare eå godta. Og som jeg sier , vil det ikke ta så lang tid før du også blir attraktiv for guttene. Å ikke skulle bli sjalu er ikke så enkelt å gjøre med, men du kan øve deg på å godta at det er slik det er nå og at de jentene som har kommet lengst i pubertetsaldern er mer attraktive enn de som fortsatt har en "barnekropp" uten pupper.

Hper du klarer å se dette og godta at det du trenger mest av alt er tålmodighet!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet