Hopp til hovedinnholdet

Mensen er forsinket. Er det noe galt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har nettop får mensen jeg trener 8 ganger i uken med svømming vanligvis får jeg mensen hver 22 dag men nå har jeg ikke fått det på over en måned og jeg har ikke hat sex. med noen er det noe galt med meg

Besvart 14.05.2019 17:26
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Når man er ung, og gjennom hele puberteten, er det helt normalt at mensen kan være uregelmessig. Det kan gå alt fra et par uker mellom hver gang, til flere måneder, og alt er like normalt. Farge, mengde og hvor lenge man blør kan også variere fra gang til gang. Det samme gjelder om det er smertefullt eller ikke. Det er altså ikke noe galt med deg selv om mensen er forsinket!

Når mensen stabiliserer seg vil den komme cirka hver 28 dag.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Mensen har ikke kommet til tiden

Menstruasjonskalender (foto: ung.no)

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet