Hopp til hovedinnholdet

Når vil mensen komme?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Finnes det et sånn cirka svar på hvor lenge man har kviser før mensen? Har hatt kviser iallefall over 1 år, og har hatt utdlod i 3 år.. Lurer og lurer, hvor blir mensen av?? Dere gir kjempegode svar:D

Besvart 12.06.2019 10:49
 

Svar
Hei

Det er flere tegn på at mensen snart skal komme. Mensen kommer når flere andre pubertetstegn har kommet godt i gang. Det vil si at man har vokst mye, har begynt å få bryster og fått hår på kjønnsorgan og under armene. Det er også normalt at man har begynt å få utflod og ofte får man utflod et par år før mensen.

Du forteller at du både har fått litt kviser og utflod, dette er tegn på at det skjer hormonelle ting med kroppen din, noe som igjen kan tyde på at mensen din snart vil komme. Men det er dessverre likevel umulig for meg å gi deg et sikkert svar på når dette vil skje. Men at noe er på gang, det tror jeg. 

 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mensen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mensen