Hopp til hovedinnholdet

Sliter med stram forhud, hva kan jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 12 år snart 13 som lurer på hva jeg skal gjøre, jeg har stram forhud og klarer ikke engang å trekke forhuden halvveis til penishode engang, kommer det til å ta lang tid før forhuden blir mer tøyelig og når sånn ca. PS: Har kommet i puberteten for lengst og har mye hør på ballene og mye kjønshår. Hva skal jeg gjøre? Noen tips

Besvart 13.08.2019 17:56
 

Svar
Hei Gutt 13, og takk for at du skriver til ung.no!

Hei det høres ut som at du kanskje har litt for trang forhud. Hvis det er dette som viser seg å være problemet, finnes det mye det går an å gjøre, men for å starte behandling er det viktig å først komme i kontakt med lege, ettersom medikamentene som blir brukt er reseptbelagte.

Det første man som oftest prøver er en kortisonkrem og tøyeøvelser hvor man tøyer morgen og kveld sammen med en krem for å prøve å gjøre huden litt videre.

Om man ikke kommer i mål med dette går det an å få kirurgisk behandling. I bedøvelse skjærer man et lite snitt i forhuden som gjør den videre.

For å få riktig behandling, er det viktig at du oppsøker lege. Mange som oppsøker lege for ting som har med underlivet å gjøre syntes dette er litt flaut, men dette er et helt vanlig problem som veldig mange ungdommer har. ingen leger eller andre som jobber med dette kommer til å syntes det er noe flaut eller rart.

Jeg vil råde deg til å ta kontakt med helsestasjon for ungdom eller fastlegen din for å få hjelp med problemet. begge deler er helt gratis for deg. 

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Alt du trenger å vite om forhuden

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Hva er forhuden og hva skal den være god for? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om huden som ligger lengst ut på penis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet