Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ikke normal, ukonsentrert, er dette normalt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg føler meg ikke helt som normal, eller jeg er meg selv, bare litt verre. Jeg har vanskeligheter med å konsentrere meg i timene, f.eks når vi skal lese så alt jeg klarer er å kikke på kl og lure på hvor lenge det er til friminutt. Jeg blir veldig lett distrahert. Jeg klarer ikke alltid å sitte stille og jeg får nesten vondt i kroppen min hvis jeg ikke beveger meg. Lærerene mine sier at jeg dagdrømmer veldig mye og sier at det ser ut som jeg ikke følger med. Noen ganger kan jeg også bare stirre ut i lufta veldig lenge og ikke tenke over det. Ofte så når jeg skal snakke så blander jeg to ord eller bokstavene akkurat som om jeg snakker før jeg tenker. Jeg er veldig god til å huske tall hvis jeg virkelig går inn for det men jeg glemmer veldig ofte generelle ting som jeg bør huske. Jeg får veldig gode karakterer, men med hell for jeg øver til prøver i siste liten for jeg klarer ikke å begynne før. Er dette normalt for min alder? Hva skal jeg gjøre?

Besvart 01.09.2019 11:21
 

Svar
Hei jente 14 år.

Så flott du beskriver din situasjon og di oppfattelse av deg selv for tiden. Jeg synes du høres ut som en helt normal 14 åring, men jeg forstår at du undrer deg om du sammenligner deg med andre. For dere er så forskjellige i den alderen du nå befinner deg i. Mye skjer i kropp og hode og det slett ikke unormalt å få tanker om at en ikke er normal.

Men på tross av at du oppfattes som en som dagdrømmer mye, klarer du jo skolearbeidet greit, og det er jo supert. Kanskje du skal slappe litt av og akseptere deg selv som den du er og bruke mindre tid på tanker om at du er unormal? 

Jeg synes også du skal ta en prat med helsesykepleier på skolen din og forklare situasjonen og hvordan du opplever deg selv for tiden. Sammen kan dere finne ut hva du og andre kan gjøre for at du skal føle deg som helt normal for din alder. Du kan jo la helsesykepleier få lese det du har skrevet her i ditt spørsmål og svar til oss. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet