Hopp til hovedinnholdet

Etter hvert ble mensen mer og mer uregelmessig

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! jeg fikk mensen for snart et år siden og så kom den mer eller mindre regelmessig en god stund med masse blod. Etter hvert ble det mer og mer uregelmessig, så kom det kun litt brunt veldig stiv veske og nå har det ikke kommet noe på nesten 4 måneder. Er dette veldig unormalt?

 

Svar
Hei

Det er litt uvanlig at mensen blir sjeldnere og mindre slik du beskriver at det har blitt.  Faktorer som kan spille inn, er vektendring eller veldig mye trening.  Du skriver ikke noe om det, men du kan jo selv tenke over om det kan være en aktuell forklaring.  Jeg vil oppfordre deg til å ta en prat med helsesøster eller med lege om det at mensen har forandret seg på denne måten.  Du sier heller ikke noe om du bruker p-piller.  Hvis du har startet med det, så kan det være en forklaring.  Det er også viktig å utelukke graviditet når mensen endrer seg eller uteblir.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet