Hopp til hovedinnholdet

Ikke fått sæd.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. I stiv tilstand er penisen min ca. 12 cm. Jeg runker minst en gang til dagen, men det kommer bare ut ei sånn blank væske. Når jeg leser artikkelen deres om gutter og puberteten så får jeg inntrykket av at penisen min allerede er blitt lang. Den er lang og tynn ikkje særlig tykk. Jeg har og fått en del hår på tissen og litt under armene også. Testiklene mine har vokst pittelitt og har fått ein litt mer eldlig farge. Det eg lurer på er om penisen til gutter kan begynne å vokse før pubertetsutviklingen, eller om det berre er meg som har det sånn. Synest nemlig at det er litt rart at penisen min er 12 cm i stiv tilstand og jeg har enda ikke kommet langt i puberteten eller fått sædutløsning. Kanskje er jeg steril eller noe sånt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Når penis og pung har begynt å vokse, så betyr det at pubertetesutviklingen din er i gang. Utviklingen av kroppen går ofte i rykk og napp, og alt kommer i samtidig. Derfor kan penis vokse og bli større, og det kan ta litt tid før du begynner å produsere sæd.

Det er kjønnshormonene som setter i gang produksjonen av sæd. Testiklene vokser hos guttene i puberteten fra å være på størrelsen med to små klinkekuler til å bli på størrelse to valnøtter. Her produseres testosteron, mannlig kjønnshormon, og når det har nådd et visst nivå, vil sædceller begynne å lekke ut i urinen, og gutter vil også få nattlig sæduttømming, fra ca 13 års alder for noen, hos andre starter det når de er 16-17 år.

Når du begynner å onanere så er det vanlig i starten at du ikke får sædutløsning selv om du får orgasme. Det skjer fordi sædproduksjonen ikke er kommet i gang enda, men det kommer etter hvert. 

Hvis du har bekymringer omkring utviklingen din, kan du gjerne snakke med helsesøser på skolen eller lege på Helsestasjon for ungdom. 
Du kan også spørre faren din hvordan det var med han i puberteten. Det kan gi den liten pekepinne på hvordan du kan forvente din utvikling.

På Sex og samfunn sine sider kan du lese om underlivet og utvikling.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene