Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få hårene til å gro?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 13 år som ikke har noe hår verken under armene eller på tissen. Jeg har litt på leggene men ikke så mye. Jeg har litt pupper, 70a, jeg har utflod, men ikke mensen, så jeg har jo kommet i puberteten. Men jeg får ikke hår noen steder. Jeg har veldig lyst på hår under armene, på leggene og på tissen. Jeg har shavet noen ganger i håp om å få hår der fordi jeg har hørt at når man shaver seg kommer det egt bare mere hår. Men jeg har fortsatt ikke fått hår noen steder. Hvordan kan jeg få det til å gro? Jeg startet på ungdomsskolen i år så jeg dusjer jo med nye folk og neste alle har hår på tissen, selvom jeg har større pupper enn det. Hvordan kan jeg få hårene til å gro?

Besvart 07.12.2017 12:39
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no, jente 13 år.

Du har flere tegn på at puberteten er i gang hos deg. Disse forandrlngene som skjer med kroppen styres av kjønnshormoner som ikke er mulig å påvirke i noe særlig grad.

Hårveksten under armene og på underlivet kommer kanskje lettere i gang om du lar "naturen" gå sin gang. Jeg anbefaler deg å ikke barbere deg under armene og i underlivet for å se om håret kommer helt naturlig av seg selv.

Vær tålmodig, så kommer håret om ikke så lenge, tenker jeg.

Les gjerne mer også i vedlagte artikler.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår