Hopp til hovedinnholdet

Kommer jeg noen gang til å få store pupper? Jeg føler ikke at de vokser...

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 15 år og elsker å trene. Jeg har gått ned 8 cm i midja og 9 cm på sideflesket ( rett under navlen) Jeg har derfor blitt mye tynnere. Jeg har aldrig hatt så store pupper for jeg kom i puberteten senere en de andre i familien av jentene, når jeg trener så måler jeg meg rundt med sånn bånd, og jeg trur puppene mine har blitt mindre. De he gått fra 95 til 91... og det er så vitt noe pupper der:( mamma og storesøstera mi har veldig store, å er det slik at når jeg trener så mye at jeg ikke kommer til å få noe store? Vet ikke hvorfor dette er så vanskelig. Men det å ha store pupper er noe jeg ønsker, og hvis det er det at jeg blir tynnere rundt ryggen at målene blir anderledes eller ? Jeg vet ikke derfor spøre jeg dere ! Jeg bare lurer på om jeg noen gang komme til å få store pupper, for føler ikke de vokser

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Alle jenter får pupper. Noen får store, noen middels, andre får små. Det er ulik fasong på puppene og ulik størrelse. 

Bryster består av fett, bindevev og melkekjertler, ikke muskler. Man kan derfor ikke trene seg til større bryster. Brystene er stort sett ferdig utvokst når man er ferdig med puberteten, men de kan endre seg senere i livet også. Noen kan få litt større bryster ved hormonpåvirkning som ved menstruasjon, ved bruk av hormonell prevensjon eller ved graviditet.

Siden mye av brystene består av fett vil noen få større bryster når de går opp i vekt, og man kan også få mindre bryster hvis man går mye ned i vekt. Dette betyr ikke at de slutter å vokse, selv om de har blitt mindre nå som du har blitt slankere. Brystene dine vil fortsette å utvikle seg gjennom hele puberteten.

Arv er den viktigste faktoren som bestemmer hvordan brystene skal se ut hos deg. Det er ikke bare fra mor man får disse genene, så man trenger ikke å få bryster i samme størrelse som moren din har.

Det finnes ingen medisiner, kremer eller andre behandlinger som massasje som gir større bryster. Det viktigste er at man prøver å bli fornøyd med det man har, og ikke sammenligne med det som ikke er virkelig.

Det er mange som bruker mye tid i speilet for å se etter alt som er rart og annerledes hos seg selv. Ofte har man ikke andre å sammenligne med enn kvinner i magasiner som ofte har blitt redigert og som ikke ser så perfekte ut i virkeligheten. Det beste er altså å godta at man er som man er og heller fokusere vekk fra det man er misfornøyd med og heller se på det man trives med hos seg selv :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente viser tommel opp (colourbox.com)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene