Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Det svir og gjør vondt å ta ut tampong

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 13år, å har bynt med tampong for litt siden. Men problemet er at når jeg skal ta den ut igjen, da svir det & gjør litt vondt... Er det vanlig? Eller...

Besvart 12.08.2017 23:30
 

Svar
Hei

Ja det er vanlig og ufarlig. Hvis du prøver å ta beina godt ut og slappe av i underlivet når du trekker tampongen ut, så gjør det sannsynligvis mindre vondt.

Hvis du blør lite kan du bli tørr i skjeden når du bruker tampong. Da kan det gjøre mer vondt å ta ut tampongen enn om tampongen er helt våt og glatt av væske. Du venner deg mer og mer til tampong når du bruker det. Det kan være ubehagelig men det er ikke farlig å ta tampongen ut når det svir og gjør litt vondt.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Jente på do (colourbox.com)

Har du ikke fått mensen ennå? Eller kommer den hver måned nå, regelmessig eller ikke? Er det ok, eller er det en plage hver gang? Mensen vil komme i 35-40 år av en kvinnes liv, så det er viktig å prøve å leve godt med den.

Les mer

Bind, tampong eller mensenkopp

Tampong (colourbox.com)

Mange stiller oss spørsmål om hvordan de skal bruke tampong, hvor ofte bind skal skriftes, hvilke størrelse man skal bruke og så videre. Her skal vi prøve å gi deg svar som kan være til praktisk nytte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mensen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mensen