Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan 3 venner dra på ferie uten voksene?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei!!:-) jeg er jente på 13 år som lurer på noe angående reising med venner. Jeg og to gode venner( en jente og en gutt) har skikkelig lyst til å reise et sted, det spiller ikke så stor rolle hvor vi bare har lyst til å reise et sted uten voksne. Så spørsmålet mitt er: 1. Hvor kan 3 venner dra på ferie uten voksene? 2. Hvor gamle må vi hvere for å reise til utlandet? Takk for svar på forhånd:-D vennelig hilsen: Reisegale anonym:-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at dere har lyst til å reise, til å være alene og til å ha en tur uten foreldre. Det tror jeg mange har lyst til i ungdomsårene. Kanskje dere får lov til å dra på en hyttetur der foreldre eller familie er i nærheten? Og kommer innom? 

Hvis du skal på en annen type reise, er det kanskje fly du tenker at dere skal reise med? De ulike flyselskapene kan ha egne regler om aldersgrenser, men i utgangspunktet er det ingenting i veien for at du kan bestille flybilletter og reise. Her må du mao. sjekke opp med selskapet dere skal fly med/reise med (ring eller sjekk hjemmesiden deres).

I utgangspunktet er det ingen aldersgrenser for å ta inn på et hotell, men noen hoteller opererer med en 18-års-grense. Dere må da med andre ord sjekke med det aktuelle hotellet dere planlegger å bo på.

På den annen side har foreldrene dine i utgangspunktet både rett og plikt til å ta avgjørelser for deg i personlige spørsmål, ut fra dine interesser og behov, frem til du er 18 år.Foreldrene dine skal før de tar en avgjørelse høre din mening, og meningen din skal på grunn av din alder tillegges stor vekt. Du skal også gis stadig større rett til å ta egne avgjørelser frem til du fyller 18 år.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise