Hopp til hovedinnholdet

har så gjerne lyst til og reise til Marokko

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei!!!! jeg har så gjerne lyst til og reise til Marokko denne sommeren 2014.!! Men er det lov og reise alene...??????? *veldig mange av familien min bor der som jeg skal til. hvis det er lov alene... *hvilken flyselskap burde jeg ta... jeg har fått lov av familien min og reise til bestemor og bestefar også videre....... men jeg vet ikke hvilken flyselskap jeg kan spørre. kan jeg få en tips av dere...... en flyselskap som vil kjanse si ja... håper dere svarer (:

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at du tenker på - og ønsker å reise på ferie. Marocco virker som et spennende land å feriere i. Vi kjenner ikke til hva som er reglementet for de ulike flyselskapene, men sjekk ut hvilke fly som flyr dit, og se om du kan finne informasjon om aldersgrenser eller informasjon om 'barn som reiser alene' på deres nettsider.

Foreldrene dine har ansvaret for deg så lenge dere er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette. Det er derfor en sak som du må diskutere med dine foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for dere.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise