Hopp til hovedinnholdet

Har endret navn, blir det problemer med utreise?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Heihei. Skal reise på sydenferie til Kreta i juli. Fikset nytt pass fjor sommer, men har i mellomtiden lagt til et ekstra navn. Er det da ugyldig, og evt hvordan kan noen finne ut at det ikke er gyldig? Har legitimasjon for både det nye og gamle navnet mitt. Så om de trenger leg så kan jeg ikke vise det med samme navn som på passet? Må jeg til politistasjonen å søke om pass eller kan det gjøres på en annen måte? Tar Hellas nødpass i så fall?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Om du har meldt navneendring til folkeregisteret, vil jeg anbefale deg å oppdatere passet ditt. Jeg vil ikke tro det har noen konsekvens på denne reisen, men et pass skal vise rett navn. 

Husk at billett og pass må være utstedt i samme navn. Har du endret navn, og flybilletten er utstedt i ditt nye navn, må du påregne problemer ved innsjekking på fly hvis du benytter pass med tidligere navn.

Du kan lese mer om pass på følgende nettside: 

www.politi.no/tjenester/pass/soknad_om_%20pass/

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise