Hopp til hovedinnholdet

skal reise med kjæresten, kan barnevernet blande seg inn?

Jente 17 år
 

Spørsmål

heI! Jeg og kjæresten min har bestilt sommerferie til Kroatia. Jeg har fått lov av begge foreldrene mine, og de har skrevet under et fullmaktskjema fra Ving.no. Kjæresten min er snart 20, å vi har vært sammen i over 3 år. Men jeg er redd for at barnevernet skal blande seg inn? Jeg har egentlig ingen grunn til å være bekymret, jeg har aldri hatt noe med barnevernet å gjøre, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg er så bekymret for at det skal skje. Men jeg er redd for at noen idioter skal sende inn en bekymringsmelding fordi jeg får dra på ferie med kjæresten min, selv om alle i familien min, og kjæresten min sin familie vet om det, de synes det er greit? Vi er rolige av oss å gjør jo ingenting galt. Jeg vet jo om mange andre som har reist på ferie med kjæresten sin som er under 18, uten noe problem. Å jeg har aldri vært noen "rebel", aldri hatt noen problem eller gjort noe "dumt". Jeg vet at det er liten sannsynlighet men haha, jeg tenker alltid det verste! Reiser i Juli.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg er litt usikker på hvorfor du er redd for at barnevernet skal blande seg inn. Om du / dere har hatt mye kontakt med barnevernet opp gjennom tidene, eller om du har vært under barnevernet/i fosterhjem i oppveksten, er det vanskelig for oss å si hva barnevernet kan innta som rolle. 

Generelt vil ikke barnevernet blande seg inn i reiser som du beskriver, dersom du er 17 år og har foreldre med foreldreansvar godkjenner reisen.

Det er viktig å sjekke kravene til hotell, reisearrangør e.l., hvilke alderskrav de stiller.

Ønsker dere lykke til og god ferie!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise