Hopp til hovedinnholdet

Fikk et forelegg. Må jeg ha visum for å reise til USA?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg fikk en påtaleunnlatelse med forelegg på 3000kr for å ha forstyrret alminnelig fred og orden for 5 år siden. Til jul skal jeg reise til USA på ferie sammen med kjæresten, bør jeg søke om visum eller er ESTA nok? Det eneste spm på ESTA skjemaet jeg er usikker på er: B) "Have you ever been arrested or convicted for an offense or crime involving moral turpitude or a violation related to a controlled substance; or have been arrested or convicted for two or more offenses for which the aggregate sentence to confinement was five years or more; or have been a controlled substance trafficker; or are you seeking entry to engage in criminal or immoral activities?" På forhånd takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I artikkelen nedenfor er det gitt informasjon om reglene for innreise til USA, med link til forklaring av moral turpitude-begrepet.

På bakgrunn av de opplysningene du har gitt om forelegget du fikk, kan ikke jeg se at dette anses å falle inn under moral turpitude. Derfor kan du antagelig svare nei på dette spørsmålet. Du kan eventuelt henvende deg til den amerikanske ambassaden for å være helt sikker.

 


juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise