Hopp til hovedinnholdet

Er i USA.  Hjemlengsel.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er for tiden på utveksling i Usa og har det ikke så veldig bra. Jeg har siden dag 1 hatt hjemlengsel, men det går opp og ned hele tiden. Noen ganger kan jeg ikke se for meg å reise hjem, mens noen ganger vil jeg hjem med en gang. Vertsfamilien min er kjempesnille og jeg kunne ikke sett for meg å bo et annet sted, men jeg savner familien min så mye. Jeg har sagt til meg selv at jeg skal prøve og prøve hele tiden, men jeg vet ikke om jeg klarer det. Jeg har veldig vondt i ryggen og mister ganske mye hår. Jeg kan bli lei meg av de rareste ting og blir stresset bare om trafikklyset blir rødt. Kanskje dette ikke var noe for meg? Men jeg har drømt om dette lenge, men tror ikke jeg kommer til å holde ut. Jeg har fått meg gode venner og vi har planlagt masse som vi skal gjøre i løpet av året. Den ene dagen måtte jeg bli hentet på skolen fordi jeg klarte ikke å stoppe å grine. Kan noen plis hjelpe meg? Trenger virkelig hjelp. Tankene går på kryss og vers. Hilsen en frustrert jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er jo ganske vanlig og naturlig å ha litt hjemlengsel.  Alt er jo annerledes, det er langt hjem og et år virker uendelig lenge.  Vanligvis er det ekstra utfordrende i starten, før man får vent seg til den nye tilværelsen.  Det høres jo ut som mye er bra der du er og at du både har en bra vertsfamilie og venner.  Planer er også igang, og det kan være til god hjelp å ha ting å se frem imot.  Jeg tenker at det er viktig holde fokus på det som ER bra, å ta en bestemmelse om at nå skal du prøve dette ut skikkelig i en måned og så kan du da bestemme deg.  Ta en dag om gangen og gjør ting du vet kan gjøre at du har det OK.  Ofte er det sånn at man er mest lei seg på kvelden.  Hvis du kjenner at du er det, så prøv å si til deg selv at dette skal du tenke på i morgen tidlig, for da ser ting nesten alltid lysere ut.  Et annet tips til deg er at du skal prøve å tenke på at du GLEDER deg til du igjen skal prate med- eller treffe de hjemme.  Det gir mye mer postiv energi enn å tenke at du SAVNER dem.  

Se også råd i artikler under.

Ha det godt!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flyttet hjemmefra - hjemlengsel?

GHutt ser lei seg ut (colourbox.com)

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise