Hopp til hovedinnholdet

Jeg hvordan er det å flytte utenlands, for eksempel USA. Hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, i det siste har jeg tenkt mye på fremtiden osv. Og jeg har alltid ønsket å flytte til USA. Men jeg lurer på hvordan man flytter til et annet land...hvordan kjøper man seg bolig der? Kan man kjøpe det på finn.no? Kommer jeg til å bli ensom? Hvordan pakker man for å dra? Er det dyrt å flytte til et annet land? Kan jeg som er norsk få jobb i USA? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så gøy at du har lyst til å flytte utenlands og kanskje til USA! Jeg vil anbefale deg å kanskje vurdere å sjekke ut hvordan det er å bo i landet ved å utveksle i VG2 dersom du går/skal begynne på studieforberedende eller utveklse som student når du er ferdig på VGS. Jeg legger ved noen artikler om utveksling som jeg tror vil være interessante for deg!

Og husk at dersom du velger å utveksle er dette ofte veldig sosialt, og det er vanlig at det arrangeres opplegg for å passe på at utvekslingselevene ikke blir ensomme. Dette kan være med på å gi deg et nettverk dersom du etter studiene drar tilbake til USA.

Når det gjelder hvordan du pakker for å dra avhenger dette litt av hvordan du kommer deg til landet du flytter til. Reiser du med fly finnes det noen begrensinger for hvor mye du kan ta med deg på flyet. Til USA er 1 eller 2 kolli (kofferter/bagger etc) vanlig, men dette varierer fra flyselskap til flyselskap. Ellers så kan man betale ekstra for ekstra baggasje.

Men dersom du etterhvert finner ut at du vil forsøke å flytte dit, er dette ting du burde tenke på:

Dessverre er nok USA et av de vanskeligere landene å bare flytte til og jobbe i. Generelt så er det gjerne slik at man må ha et tilbud fra en arbeidsgiver eller liknende for å få visum som varer lenger enn turistvisum, samt arbeidstillatelse.

Ung.no har ikke oversikt over hvordan boligmarkedet funker i USA, og det er nok ikke finn.no som vi har i Norge men heller kanskje noen lignende. Jeg vil anbafale deg å kontakte Norge-Amerika Foreningen, de kan forhåpentligvis gi deg informasjon om hvordan det går an å finne bolig i USA. Den norske ambassaden og konsulater i USA kan svare på spørsmål om visum, pass, jobb, studier etc.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise