Hopp til hovedinnholdet

Trenger jeg å legger frem politiattest for å få innreise til Japan?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et spørsmål angående reise til Japan. Jeg har trålet internett etter svar, uten å bli klokere av den grunn. Jeg har tatt kontakt med den norske ambassaden i Japan, og den Japanske i Norge, uten hell. Jeg har også vært i kontakt med politiet, men de vet heller ikke. Jeg ble tatt for å ha innført noen cannabis frø i posten, saken ble oppe og avgjort i 2011 da jeg betalte en bot på 8000,- . Det ble da et forenklet forelegg. Jeg lurer da på hvordan jeg skal gå fram for å være sikker på at jeg ikke kaster bort mange tusen på en reise til Japan bare for å bli sendt hjem igjen? Jeg har bestilt en ordinær politiattest, skal jeg levere den til ambassaden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra det jeg har klart å finne ut, trenger du ikke søke om visum for å få innreise til Japan, så lenge du skal være der i mindre enn tre måneder. Da trenger du nok heller ikke å legge frem noen politiattest.

Jeg vil likevel anbefale deg å kontakte den japanske ambassaden for å få informasjon, siden dette er noe de skal vite. Du kan også sjekke ut følgende nettside: www.japanspesialisten.no/practical/visum/ som kanskje kan gi deg noen gode tips.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise