Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke lyst til å dra på klassetur. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Me ska te krakow i 10 klasse turen og eg vil ikkje være med .Men alle .seie at eg må være me ,men eg tør ikkje og eg har egentlig ikkje lyst.Ka ska eg gjør men det e heile klassen min .

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du forteller at du skal på klassetur til Krakow sammen med klassen din når dere går i 10 trinn. Du forteller at du verken har lyst eller tørr til å være med. Det er ikke godt å grue seg til noe. Jeg tenker det kan være bra for deg om du snakker med noen om hvordan du har det og hva det er du gruer deg for. Det kan være foreldrene dine du snakker med eller en lærer. Er det noen spesielt du gruer deg så er det fint å ta dette opp med noen du stoler på. Klasseturer er ofte obligatorisk og en del av undervisningen så det kan være vanskelig  å få slippe.

Av og til er det lurt å gjøre noen som en er redd for. Det kan skape mestringsfølelse som gir deg økt selvtillit.

Dersom du ikke møter til klassetur vil du få fravær, og du kan også få nedsatt karakter i orden. Skolen kan imidlertid ikke tvinge deg fysisk til å være med. Derfor er det viktig å si at du ikke ønsker å være med, og be skolen om et alternativt opplegg. Dine meninger om hvordan undervisningen legges opp skal nemlig høres og tas med i vurderingen - det står i forskriftene.

Jeg legger ved noen artikler under svaret som du kan lese. Ønsker deg alt godt.


Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer

Novelle: "Jeg er redd..."

Gutt ser betenkt ut (colourbox.com)

Jeg er redd. Pusten var ikke lenger som den var. Hjertet hadde byttet rytme. Øynene flimret. Hånden min føltes som bly og føttene som stein.

Novella er skrevet av Leander

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise