Hopp til hovedinnholdet

Tur til Dubai

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og en venninne planlegger å ta en tur til Dubai neste år når vi begge to blir 18 år. Vi har reist en god del før, og har gode erfaringer med det. Vi føler at vi er klare nok til å reise uten foreldre. :-) Vi kommer til å velge Dubai uansett, selv om kanskje andre vil anbefale en reise til Europa. 1. Hvor strengt er det når vi kler oss (har lest mye om at vi ikke bør ha for korte shortser/skjørt, dekke skuldre +++)? Regner med at det blir ganske varmt og derfor litt kjedelig å bruke t-skjorte og bukse vær dag. 2. Må vi ha visum? Vi har ingen ting på rulleblad eller noe vi har gjort som er ulovlig. 3. Hva kan være lurt å tenke på når vi er i Dubai? 4. Er det trygt med ørkentur? Sove i ørkenen ++ Noen anbefalinger til nettsteder der vi kan bestille en ørkentur med andre? Er det noe ellers som er veldig viktig som vi burde tenke på når vi er i Dubai? Har lest veldig mye om Dubai på nettet, og om andres erfaringer. Tusen takk for hjelpen!!! Vi gleder oss!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende å glede seg til å skulle reise!

Om dere skal til Dubai, er det ganske normale klær som gjelder, men det kan være lurt å kle seg mer tekkelig enn man gjør i Europa, med hensyn til egen følelse av å tilpasse seg kulturen der man kommer.

På landsider.no kan du søke etter eventuelle visumkrav.

VI kjenner ikke til at det er mer uheldig å delta på safari eller arrangerte turer i Dubai enn andre land man kan gjøre dette. Men spør arrangørene og reiseselskap hva de tenker om dette.

Vi har ikke konkret informasjon om reisearrangører, men tipper dere finner mye ved å søke på nettet eller ved å kontakte reiseselskap her i Norge.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Råd ved bestilling av reiser på nett

Bestiller på nett (colourbox.com)

Skal du ut å reise og lurer på hva du bør huske på? Vi har samlet de viktigste rådene her.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise