Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene skal ut å fly

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei mamman min skal reise til trondheim fra vigra med fly og eg er så redd for at det skal sje noko med flyet eller noko og det samme er med pappaen min bere at han skal reise til gardemon kansje du har noko tips til med mot å få vekk frykt til dette og til flyskrekk faren min skal reise om tre dagar og moren min skal reise og litt over ein uke plis svar eg er kjemperedd for dei og eg elske dei over alt på jord

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.


Sjekk ut denne artikkelen. Den er jo i utgangspunktet for den som skal ut å fly, men det står også en del om flysikkerhet. Kanskje det som står der gjør at du blir litt mer beroliget i forhold til at foreldrene dine skal ut å fly.

I tillegg så kan det kanskje være godt for deg å lage noen avtaler med foreldrene dine mens de er ute og reiser, og særlig i forhold til selve flyturene. Avtal med foreldrene dine at de ringer deg før de tar av med flyet, og med en gang de lander slik at du vet at det har gått bra. Det kan også være godt for deg å ha noen å være sammen med når du vet at de sitter på flyet. Noen som kan distrahere deg og berolige deg mens de er og flyr.

Ellers kan det jo også være godt å ha noen å snakke med om denne frykten din. Helsesøster på skolen din kan hjelpe deg med dette.

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å fly?

Fly (colourbox.com)

Ung.no gir deg tips om en bedre flytur, og avkrefter myter om flysikkerhet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise