Hopp til hovedinnholdet

Får du hjelp til å finne veien til neste fly, når du skal bytte fly i amsterdam og er 15 år?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Når du reiser med fly alene som 15 åring. Får du hjelp til å finne veien til neste fly, når du skal bytte fly i amsterdam?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er fint at du spør, fordi jeg tenker at du tenker litt på dette.

Foreldrene dine har ansvaret for deg så lenge dere er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette. Det handler ikke bare om at de synes det er greit at dere reiser, men også at de har ansvar for dere.

Jeg vet ikke om du har snakket med foreldrene dine om det, om de er positive til at du skal reise alene? Blir du i så fall møtt på flyplassen og tatt vare på av familie dit du kommer?

Disse tingene er det derfor viktig at dere snakker om. På denne måten vil du forstå mer av hva de tenker, og de vil forstå mer av hva du selv tenker. Snakk gjerne om hva du tenker på når det gjelder reisen også.

Du spør om du kan få hjelp på flyplassen du skal mellomlande. De ulike flyselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år. Mange reiseselskaper krever uansett en bekreftelse fra foresatte ved en eventuell reise for passasjerer under 18. Men hvordan de vil at denne bekreftelsen skal presenteres, varierer igjen fra selskap til selskap. Om dere kontakter flyselskapet og ber om hjelp, kan de hende de tilbyr det, men jeg kjenner ikke til at de gjør det automatisk.

Det skal finnes informasjonspersonell på alle flyplasser, så det skal være mulig å få hjelp om du finner en slik tjenesten, men vi kan desverre ikke gi deg mer konkret informasjon om hvor disse er og om det finnes mange av disse som er lett tilgjengelige. Snakk med foreldrene dine om dette hvis det blir aktuelt at du skal reise.

Les også artikkelen jeg legger ved under svaret, om å reise når man er under 18 år.


Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise