Hopp til hovedinnholdet

Savner mamma når hun er borte.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Mammaen min er fra brasil og pappaen min er fra noreg, mammaen min skal kansje reise til brasil igjen om sirka 1 1/2 år til, eg veit til det er lenge til men eg likar ikkje at hun skal kansje fare, hun sa at det vart mei å pappa sitt valg om vi skulle blimed hun vist hun skal .å eg hatar å reise det er det verste eg veit og mest av alt det har noko med fly og hejmelengsel eg har to hundar som eg bare ikkje klarer å vere vekke fra uansett kor lenge det er . Vist hun/ vi drar så blir det så lite som ein uke men det er heilt forferdeleg det følast ut som det er ein månad. Eg har grene fleire gongar med ein gong eg kommer på det så får eg bare lyst til å grine kan dette vare i heile år, dette går ut over skulen og eg har mattetentamen snart så har du noko tips til meg om alt dette å kva eg skal gjere for at mamma og vi ikkje skal fare og komme over frykten, vi har ikkje bestillt reise eller noko .mamma har nettop vert i trondheim å det var den veste uka i mitt liv da hun var vekke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til Ung.no
Du forteller at du er så redd for at mamma skal reise til Brasil. Og du forteller at du ikke liker å reise bort.
Jeg kan tenke meg at for moren din er det viktig at hun kan møte familien sin i Brasil. Hun vil sikkert gjerne at du og pappa skal reise med henne så dere kan treffe familien hennes.
Du savner moren din når hun er borte og det er derfor viktig for deg at dere ikke er borte fra hverandre i lengre perioder.
 
Snakk  sammen som familie om at dere trenger hverandre og dere trenger å forstå den andres side av saken.
Ta evt. kontakt med skolehelsesøster og be henne om hjelp til en familiesamtale om dette. Du kan også foreslå for foreldrene dine at dere ber om time på et familievernkontor. Der kan dere få hjelp til å snakke sammen og finne løsninger som gjør dere trygge på hverandre.

Lykke til

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise