Hopp til hovedinnholdet

Har nettopp fylt 18 og har en stor trang for å reise.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Har nettopp fylt 18 og har en stor trang for å reise. Men jeg har lyst å bli mer trygg på å reise! Familien min har ikke reiset så mye med meg så jeg vet veldig lite. Først og fremst så har jeg lyst å reise sammen med venner, men mine venner er under 18, kan de reise? Også lurer jeg på om du har noen gode råd og tips. Da mener jeg gode ferieplasser for ungdom, hvor jeg ikke bør reise og lure ting å ta med seg. Venlig hilsen jente 18 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du kan få trang til å reise, det er flott måte å lære mye om deg selv, andre kulturer og oppleve noe nytt på.

SÅ lenge du har reist litt, har du jo noe utgangspunkt. Det handler om å sette seg inn i stedet man skal reise til, og jeg vil tro du har flydd før, og at du derfor vet at du må kjøpe flybillett (oftest på nettet), sjekke inn når du kommer til flyplassen (i skranken om du har med ekstra bagasje, eller ved billettautomat om du ikke har med ekstra bagasje). Etter at du har kommet deg gjennomsikkerhetskontrollen, finner du gaten ditt fly skal gå fra. 

Forbered deg, les om stedet du vil reise til, planlegg sammen med noen og ta ting litt på sparket. Det er ikke alt man kan forberede på forhånd selv om man forbereder nøye.

Snakk med venner og bekjente, selve reisekunnskapen må du lære deg selv.

Det kan være lurt å lese artiklene jeg legger ved under svaret.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer

Tips til deg som skal reise med vennegjengen

Ungdommer som løper ut i havet (foto: colourbox.com)

Skal du reise på pakketur på egenhånd? Her finner du gode råd du kan ha glede av før, under og etter turen din.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise