Hopp til hovedinnholdet

Går det an og bestille hotell før man blir 18 i utlandet om man er 18 når man er der?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Det har seg slikt at jeg planlegger en london tur seint til Oktober, men jeg har litt jeg lurer på- Jeg blir 18 den 2 oktober, men må bestille hotell og fly før, Men lurte på om det går ann og bestille hotell før man blir 18 i utlandet, eller om dette blir noe problem. Jeg skal til london den 23-26-

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Foreldrene dine har ansvaret for dere så lenge dere er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette.  

De ulike reiseselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år, det gjør også hotellene. Jeg vil anbefale deg å prøve å bestille, siden du fyller 18 før du skal bo på hotellet. Alternativt kan du be foreldrene dine om hjelp til dette.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise