Hopp til hovedinnholdet

Hvor i Oslo kan jeg få veiledning om utdanning og frivillig arbeid?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Dette angår litt forskjellig. Jeg har hatt friår nå siden våren da jeg sluttet på vgs. Fordi jeg ikke aner hva jeg vil studere og dessuten har en stor reiselyst. Men jeg vil jostudere senere og lurte på om det er noen rådgivere jeg kan gå til i Osloområdet som jeg kan snakke med og kanskje få litt videre ideer. Men inntil jeg finner et studie jeg vil gå, vil jeg som sagt reise. Masse! Har planlagt noen reiser mest bare for sånne ting som shopping og soling. Men det er mye fælt som skjer rundt i verden av som jeg egentlig er veldig opptat av. Jeg tenker spesielt på alle flyktningene som trenger MYE hjelp. Jeg har veldig lyst til å reise ned å hjelpe til, men vet ikke hva jeg kan gå til. Vil helst ikke reise ned helt alene, fordi jeg føler meg litt uviten og det kan være skummelt på egenhånd. Men vet dere om noen organisasjoner eller grupper man kan melde seg inn i/ søke på? Er lei av å sitte å bare høre om alt dritt, uten å egentlig engasjere meg. Dette er noe jeg virkelig vil!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som du har noen spennende planer!

UngInfo er et senter i Møllergata 3 i Oslo sentrum hvor du kan komme innom og få veiledning om utdanningsvalg og om frivillig arbeid i utlandet. Vi har åpent hverdager 11 til 17 og lørdager 12 til 17. Det er gratis, lavterskel og du trenger ikke å bestille time. Velkommen skal du være!

Du kan som sagt også få info om frivillig arbeid hos oss. Av aktører som jobber frivillig med flyktninger i Norge er blant annet Redd Barna, Flyktningehjelpen, Norsk Folkehjelp og Røde Kors.

Redd Barna organiserer aktiviteter for barn og ungdom i mottak og i familier som har fått oppholdstillatelse i Norge.

Gjennom Røde Kors kan du være flyktningguide og hjelpe flyktninger til å bli inkludert i lokalsamfunnet. Folk i Oslo kan bidra til språkopplæring gjennom norskhjelpen.

Norsk Folkehjelp har ordningen folkevenn, hvor du kan bidra til inkludering gjennom aktiviteter og samhandling med flyktninger og asylsøkere.

Kom Inn – lær norsk rundt middagsbordet er et nystartet initiativ hvor personer i Oslo som snakker norsk inviterer folk som lærer språket på middag. Etter å ha fylt ut et skjema, blir du koblet med personer som kan passe.

Facebookgruppen Welcome to Norway har i løpet av kort tid fått over 10 000 medlemmer. Gruppen organiserer blant annet matutdeling for de nyankomne asylsøkerne ved Politiets utlendingsenhets lokaler på Tøyen i Oslo. Her finnes også mye informasjon om hvordan du kan bistå flyktninger på andre måter.

Angående frivillig arbeid med flyktninger i utlandet er jeg litt usikker på om det lar seg gjennomføre, men du kan kontakte en av organisasjonene jeg nevnte og høre om de har noen tips.

Håper du kommer innom oss for en prat!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise