Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg reise utenlands dersom jeg ikke vil reise alene?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, har så lyst til å oppleve noe mer enn norge! Har lyst til å oppleve verden! Har desverre ingen å reise/backpacke med. Har ikke lyst til å reise alene. Har derfor vurdert å ta skole i utlandet! Virket jo som en kjempe ide! Helt til jeg skjønte at jeg ikke fikk stipend får det da jeg har tatt fagbrev(tømrer) og har ikke har generell studiekompetanse. Har ikke råd til å gå på skole i utlandet uten stipend!! Så nå er jeg ekstremt deprimert, hva kan jeg gjøre?! Har virkelig nådd bunnen mentalt nå..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så bra og spennende at du ønsker å oppleve utlandet! Jeg skjønner at det oppleves deprimerende å høre at du ikke vil få støtte til å studere. 

Du skriver at du har nådd bunnen mentalt, og dette gjør at jeg vil oppfordre deg til å snakke med noen. Kanskje bare en venn eller familie, eller om du føler behov for hjel er det også mulig å snakke med helsestasjon eller fastlege. Du skal ikke føle deg alene dersom du er på bånn, og du kan få hjelp til å komme deg opp igjen. 

Dersom du ønsker å studere noe i utlandet krever dette i utgangspunktet at du har generell studiekompetanse. Studiestedene må være godkjente av Lånekassen for at du skal kunne få stipend. Men husk at det alltids er mulig å spare opp epnger og blir med på et kurs eller jobbe som frivillig. 

Har du tenkt på hva du kunne tenke deg å gjøre annet enn å studere eller reise? Det finnes muligehter å reise utenlands og jobbe som frivillig. Ofte er dette organisert på en måte som gjør at du kan bli kjent med andre.  Sjekk ut denne linken for å se hva UngInfo skriver om å reise utenlands. Inne på sidene kan du lese videre om hvilke organisasjoner du kan reise med og lignenede. Flere organsiasjoner koster det litt penger å reise med - men da gjelder det bare å spare penger til du får råd. På samme måte koster det jo også penger å reise alene.

Ellers så nevner du jo backpacking! Jeg har selv reist litt alene og kan fortelle deg hvordan det var. Selvfølgelig er dette litt personavhengig, men jeg opplevde at folk som backpacker er veldig imøtekommende og inkluderende - dersom du bor på et hostel så vil du regel finne noen å prate med. Likevel er det litt viktig å kunne ta initiativ. I begynnelsen kan det virke litt skummelt, men etterhvert ble det utrolig gøy for min del! Følte at jeg fikk utfordra komfort-sonen min, men denne varierer jo fra individ til individ. Du må lytte til din indre stemme og gjøre noe du vet at du kan forholde deg til.

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise