Hopp til hovedinnholdet

Har blitt litt engstelig for å fly

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Vet ikke om dette er et spørsmål man stiller her, men får vel prøve. I løpet av dette året er jeg nødt til å dra til Russland for å få noe pass eller noe sonnt. Men jeg har absolutt ikke lyst til å være med siden det har vært så mye med at forskjellige land bomber fly osv. Likte å fly før, men det blir litt annerledes når en begynner å lese/se nyheter. Jeg er jo nødt til å være med sidenan må ta bilde for å få pass, men går det kanskje ann å gjøre det på en annen måte uten å måtte fly?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du tenker mer på farer når du leser mye om ting som skjer i verden i avisen og ser det på TV.  Man kan bli mer engstelig når man ser mye slikt.  Det høres ut som du må avgårde for å få ordnet dette.  Dine foresatte vet jo sikkert hva som er nødvendig og om det finnes alternativer.  De må vel i tilfelle sjekke på ambasaden.  Antagelig er det også så lang reise, at fly i praksis er eneste alternativ.  Du kan lese mer om det å håndtere angst for å fly i artikkel under.  Minn deg om at sannsynligheten for at det skal skje noe, er veldig liten.  Det er utrolig mange fly som flyr rundt i verden hver dag, og som det går bra med. Det leser vi jo ikke om....


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Redd for å fly?

Fly (colourbox.com)

Ung.no gir deg tips om en bedre flytur, og avkrefter myter om flysikkerhet.

Les mer

Katastrofer i nyhetsbildet

Minnemarkering etter terror (colourbox.com)

Når en alvorlig hendelse skjer, vil det i dagene etter hendelsen være disse nyhetene som får størst oppmerksomhet i mediene. Det er ofte sterke bilder og beskrivelser som blir presentert.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise