Hopp til hovedinnholdet

Visum til Australia

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg studerer, og har lyst til å dra på utveksling til Australia til høsten, men har noen spørsmål angående visum. Da jeg var 16 år ble jeg tatt for nasking, og fikk bot. Dette er så klart noe jeg angrer på i dag, for på den tiden skjønte jeg ikke alvoret, men jeg kan ikke ta tilbake den skaden jeg påførte dem det gikk utover. Ikke på noen måte unnskyldende for det jeg har gjort, men vil bare vise at dette er noe jeg angrer på, og har ikke gjort noe lignende siden! Grunnnen til at jeg tar opp dette, er fordi når jeg har lest om visum til Australia, så står det at man skal legge ved politiattest i søknaden. Er det slik at man skal legge ved en uttømmende politiattest i visumsøknaden? Siden jeg kommer til å være 21 år når jeg forhåpentligvis reiser til Australia, så vil jo ikke denne boten stå på den ordinære politiattesten, siden den bare viser bøter som er mindre enn to år gamle. Vil denne boten stoppe meg fra å få visum? Hvordan vil søknadsprosessen fungere i mitt tilfelle?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror det bare er i noen spesielle tifeller at man trenger å legge ved politiattest ved søknad om visum til Australia. Slike tilfeller kan være der du er dømt til lengre fengselsstraff.

At du ble tatt for nasking da du var 16 år gammel, vil sannsynligvis ikke få noen konsekvenser for din visumsøknad som 21 åring.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise