Hopp til hovedinnholdet

Gutt på 14 år lurer på om han må være med på ferie hvis han ikke vil?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, Hvis den ene forelderen skal være hjemme og den andre skal reise et sted i ferien (innlands). Har jeg da muligheten til å bestemme hvor jeg skal være selv, eller kan de bestemme det? vil helst hjemme, men begge foreldrene mine vil at jeg skal bli med å reise bort.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Jeg beklager at det har tatt så lang tid å svare deg!

Du er nok i samme situasjon som mange andre ungdommer når du spør om foreldrene dine kan bestemme at du skal være med på ferie.

Rent juridisk er svaret ja, de bestemmer fram til du fyller 18 år. Så spørs det jo hvor hyggelig og morsomt det blir å reise på ferie med en som ikke har lyst. Det beste er om dere kan klare å sette dere ned og snakke om de ulike mulighetene som finnes. Kanskje kan du være med på deler av ferien, eller dere kan legge inn aktiviteter som kan gjøre det mer fristende for deg å være med? Kanskje kan du ha med en venn? Det er også viktig at du sier noe om hva du har tenkt å drive med hvis du får det som du vil og blir hjemme.

I noen familier går det fint å snakke sammen om slike ting og man er flinke til å høre på hverandre. I andre familier er dette ikke så greit. Hvis du er redd for at de ikke hører på deg, så kan du skrive et brev til dem der du forklarer hvordan du tenker om saken. Hvis du trenger hjelp til å forbrede deg så kan du ta en prat med helsesøster og høre hva hun vil råde deg til.

Lykke til, håper du får en fin sommer uansett hva det blir til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise