Hopp til hovedinnholdet

hva er en e-billett?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Hei fantastiske folk som jobber på ung.no! Så til sommerferien skal vi reise til Thailand! Såeh vi har noen spørsmål siden vi er litt nye i dette. Hva er en e-Billett? Hvis jeg har en e-billett trenger jeg da å printe ut billetten min? Hvis jeg skal printe ut biletten, printer jeg ut e billetten? Fordi jeg har blitt tilsendt e biletter, og jeg vil gjerne ha papirbiletter, istedenfor ebilleter fordi jeg mener det er trygt. Men skal jeg da printe ut ebilletten? Dessutten har vi ikke en printer :/ Så kan jeg printe ut hos NAV, eller biblioteket? Vil helst IKKE på biblioteket i å med i at det koster liksom 3,- pr ark. Jeg er så fovirra med dette med Ebillett osv. Kan dere forklare meg dette? Også, i år hjalp jeg mamma med å kjøpe billetter på nett (Ja, jeg er 13 år gamel) for første gang. Jeg er så gira på hvis noe gikk galt eller feil. Er Tripmonster.no ett trygt sted? Ikke det at det gjør noe, fordi vi allerede har betalt 32.000,- alt. Så...Jeg tror det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du skal til Thailand! 

Jeg tenker at det er sikkert er fint for deg å kjenne at du er forberedt på hvordan du skal komme deg dit, og hva du må gjøre før du reiser.

En e-billett kan være at du har en billett (med QR-kode) som du kan ha på mobilen din, og så vise / scanne når du kommer til innsjekkingen. Denne skal du ikke trenge å skrive ut på forhånd. Men det kan være lurt å ha som backup i tilfelle mobilen mister strøm eller annet skjer?

Det er jo lenge til sommeren, så jeg tenker du sikkert kan skrive ut billetten i løpet av denne tiden, enten om foreldre eller andre du kjenner kan skrive den ut på jobb (du kan kanskje sende sms med bilde eller sende mailen videre til dem?) Det er mulig du kan gjøre det på posten også, eller på biblioteket. Eller kanskje de kan hjelpe deg på skolen om du ber pent.

Vi kjenner ikke til Tripmonster, kanskje du mente Tripadvisor? Det er i allefall et kjent nettsted som tilbyr reisetips og booking av hotell og fly. 

Fortsett å glede deg til sommeren, du er heldig :)

Les gjerne artiklene jeg legger ved under svaret.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd ved bestilling av reiser på nett

Bestiller på nett (colourbox.com)

Skal du ut å reise og lurer på hva du bør huske på? Vi har samlet de viktigste rådene her.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise