Hopp til hovedinnholdet

Ble tatt for bruk av hasj, må jeg søke om visum for å dra til USA?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

får 3 (da jeg var 15 år gammel) år siden så ble jeg tatt for hasj og det er nå ikke på min normale politi attest med på min uttømmende politiattest må jeg fortsatt søke visum for og dra til usa??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Utgangspunktet er at man ikke kvalifiserer til ESTA (Visa Waiver programmet) hvis man har blitt arrestert eller dømt for et straffbart forhold. Du kan lese om dette på denne nettsiden. Ut fra den informasjonen som står på nettsiden til ESTA, forstår jeg det slik at du er nødt til å søke om visum på vanlig måte hos den amerikanske ambassaden.

Hvis du har flere spørsmål om visum til USA vil jeg anbefale deg å kontakte den amerikanske ambassaden eller lese informasjonen du finner på nettsidene deres.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise