Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg dra ut og jobbe som frivillig på barnehjem i Uganda når jeg er 18 år?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vurderer sterkt å jobbe som frivillig på et barnehjem i Uganda når jeg blir 18, men er veldig usikker på en del ting. 1) Jeg vurderer å dra alene. Er dette lurt? er det verdt å jobbe som frivillig? 2) Er det mulig å få økomomisk stønad for å dekke utgiftene på noen måte? 3) Jeg føler at å være 18 er litt ungt, og er redd for at jeg kommer til å møte på andre frivillige som er mye eldre enn meg. Jeg har også lyst til å ha med meg noen andre, som da kan dra med meg, men ingen har sagt at de er interesserte så langt. 4)Er det flest ungdommer i alderen 18 - 20 som drar for å jobbe som frivillig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Hei,

Først av alt vil jeg berømme deg for å ha lyst til å bruke tid på noe som er så verdifullt for både deg selv og andre.  Det å reise ut i verden, bli kjent med en annen kultur og samtidig kunne gi noe tilbake til et lokalsamfunn må være både spennende og lærerikt. Jeg vet at det er fler organisasjoner som driver barnehjem og skoler. Andre har andre former for samfunns- og miljøarbeid. Du skriver ikke noe om hva slags organisasjon barnehjemmet du tenker på er tilknyttet, men tror du ikke de som driver dette sitter på en del av den informasjonen du trenger for å ta en slik beslutning? 

 

En del av de organisasjonene som driver slikt arbeid har stor erfaring med å ta imot frivillige som en del av driften. Jeg vil tro at de har informasjon om alder og erfaring hos de frivillige som bruker tiden sin der. Jeg vet blant annet at Ilula Orphan Program i Tanzania driver både barnehjem, barnehage og skole hvor frivillige kan bo og delta i perioder, og at det kan variere hvor lenge man ønsker/har anledning til å være der. Det er også reisebyråer, som f.eks Kilroy Travel, som tilbyr tilrettelagte opphold i ulike land og av forskjellig karakter, som i stor grad retter seg mot unge som ønsker å bidra i kortere eller lengre perioder.

 

Om det er lurt av deg å reise som 18-åring alene, kan ikke jeg gi deg et konkret svar på. Jeg vil tro at det vil være avhengig av den organisasjonen som driver barnehjemmet, hvilke boforhold de tilbyr, om det er en gruppe av frivillige som du har mye til felles med og hvordan de tar seg av deg som frivillig. Er det en organisasjon som har stor erfaring med frivillige medarbeidere, vil jeg tro at de kan gi deg mye av den informasjonen du trenger for å kunne ta en beslutning.

 

Hva som fins av økonomiske støtteordninger, må du nok også spørre de om.  Jeg tror noen tilbyr gratis opphold og mat, men at reiser til/fra må bekostes av deg selv. Som sagt ville jeg ha henvendt meg til de som driver barnehjemmet og forsikret meg om disse tingene. Er det en erfaren organisasjon som står bak som er vant til å ta imot mange frivillige, vil jeg tro det er bedre enn om dette var relativt nytt for barnehjemmet.

 

Så vidt jeg vet er det en økende trend at unge og også mer voksne ønsker reiser/opphold der man aktivt kan bidra i et lokalsamfunn eller i en bestemt hensikt. Jeg synes det er flott at du vurderer dette, og at det er noe du brenner for. De fleste av oss ønsker å leve et liv der vi kan se at vi utgjør en forskjell og der det er bruk for oss. Om det er riktig tidspunkt for deg å dra når du blir 18 eller å vente til senere, det kan bare du avgjøre. En litt grundig gjennomgang med den organisasjonen du skal bidra for, vil kanskje være det rette stedet å starte, tror du ikke det?

 Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise