Hopp til hovedinnholdet

Har prikk på førerkortet, kan jeg reise til Canada?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei :) Neste år så blir det muligens en 16dagers langt opphold i Canada gjennom studier, men det jeg lurte på er om jeg kommer inn i landet da jeg har fått 4 prikker på grunn av at jeg kjørte for fort? Mvh Ei som aldri skal kjøre for fort igjen-

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvert land har sine egne regler for innreise og visum, og det er ganske strenge regler for innreise til Canada.

Her er hovedreglene for hvem som kan nektes innreise til Canada.

Du skriver at du har fått fire prikker på grunn av at du har kjørt for fort. Det er ikke prikkbelastningen i seg selv, men det forelegget (boten) du har fått som kanskje kan bli vurdert av kanadiske myndigheter. Jeg vil ikke tro at et forelegg for å ha kjørt for fort vil føre til at kanadiske myndigheter nekter deg innreise til Canada, men det er opp til kanadiske myndigheter å avgjøre hvem de vil gi visum til.

Når du søker om visum bør du opplyse om at du har fått en bot for å kjøre for fort, dersom det er spørsmål om man har blitt dømt for et straffbart forhold i den søknaden du må fylle ut.

Jeg kan selvfølgelig ikke gi deg noen garanti for at du får visum til Canada, men jeg vil tro at det kommer til å ordne seg og at du får reist på studieoppholdet til neste år.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise