Hopp til hovedinnholdet

Jeg leste i US customs at jeg trenger en ´´notarized parental consent/permission letter´

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal reise til USA med kjærsten min i sommer. Jeg er 17år. Har fått lov av foreldrene mine. Men har noen spørsmål. Finnes det noen aldersgrense for å reise til USA? Jeg leste i US customs at jeg trenger en ´´notarized parental consent/permission letter´´, men er ussiker om det bare gjelder amerikanse borgere. Men vist jeg trenger en sånn brev hvor får jeg tak i det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du skal reise til USA i sommer,

Vi har ikke oversikt over de krav som stilles for innreise til USA; men der du fant informasjon om ´notarized parental consent/permission letter´, vil du kanskje finne informasjon om hva dette brevet skal inneholde og om dere kan skrive det selv?

Jeg vet at enkelte flyselskaper krever et bekreftelsesbrev fra foreldre med kopi av legitimasjon fra foreldrene og signatur, sjekk gjerne opp med ditt flyselskap om det er gjeldende for dem. Det kan jo ikke skade å være ekstra forberedt.

Du kan også sjekke om det står noe om dette på landsider.no, som jeg legger ve den artikkel o under svaret.

Jeg ønsker deg en flott reise. 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise