Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke lov til å reise på tur med pappa. Alt er så vanskelig, hva skal jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er så irritert pappa å jeg skulle på Liverpool tur men så sier mamma at vi ikke får lov siden pappa ikke har foreldre retten og mye mere. Jeg føler meg trøtt hele tiden har alt for mye å gjøre jeg gjør dumme ting jeg er en idiot og jeg hater alt å jeg vil ikke snakke med noen jeg syntes alt er vanskelig å slitsomt jeg liker ikke denne verden jeg vil bort til en annen verden der vor alle har det bra og alt er fint hvorfor er det ikke sånn ? Hilsen en 13 år gammel persjon

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Forstår godt at du er irritert når du har gledet deg til å dra til Liverpool med pappa og så sier mammaen din at du ikke får dra på tur. Det er ikke rart at du blir skuffet.

Jeg vet ikke hvorfor moren din ikke vil la deg dra sammen med pappa på tur. Det kan jo være flere grunner til det. Tenker at det er fint at du forteller moren din om hvordan du har det akkurat nå! Hva det gjør med deg når du ikke får reise med pappa på tur. Lurer du på hvorfor du ikke får reise sammen med han så er det viktig at du også blir forklart grunnen til dette.

Du skriver at du ikke vil snakke med noen om hvordan du har det og hva du sliter med. Da kan det være lurt å skrive ned hvordan en har det. Kanskje kan du vise det til moren din. Det er ikke greit å gå med mye frustrasjon inni seg.

Det at du ønsker å leve i en verden der alt er fint og greit, er naturlig når du har blitt skuffet over å ikke få være med på noe du har gledet deg til. Håper det ordner seg for deg!

Legger artikler under svaret som du kan lese.

Ønsker deg alt godt.

 

Hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise