Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg overtale foreldrene mine til å få dra på ferie?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på en/to ting. Første ting: Hvordan kan jeg overtale foreldrene mine til å la meg reise på ferie med med bestevennina mi og familien hennes? Og andre ting er at siden det koster veldig mye siden det er midt i sommerferien så tenkte jeg at jeg kunne si til dem at jeg kan betale veldig mye av ferien selv, men jeg trenger 10 000 kroner.... det er fly, hotell, spennepenger og alt. Så hvordan kan jeg tjene så mye penger på ganske kort tid? Håper på raskt svar!... Hilsen en 14 år gammel jente som virkelig har lyst til å være med bestevennina på ferie.....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det lureste her er nok å planlegge et lite møte mellom dine foreldre og venninnen din sine foreldre. Dine foreldre vil nok føle seg mye tryggere med å sende deg på ferie om de har fått snakket med de andre foreldrene og lagt noen planer. I tillegg kan det være lurt å forklare dem situasjonen fra ditt ståsted. Dere skal jo dra med familien hennes, noe som vil gjøre reisen tryggere og enklere for deg. 

Angående pengene vil det for det første være lurt å spare alle pengene du har. Om du får ukelønn kan sette av disse pengene hver uke, slik at du vil ha spart opp litt til turen. Det kan også være fint om du tilbyr deg å hjelpe til ekstra hjemme, klippe plenen, vaske huset osv. Om noen av naboene dine har barn eller hunder kan du også tilby deg å gå tur/sitte barnevakt. Sånt kan man tjene litt penger på:) Det viktigste er nok likevel at du er bevisst med sparingen din og ikke bruker unødvendige penger;)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du økonomisk bevisst?

Økonomi (colourbox.com)

Vil du flytte for deg selv? Vet du nok om hvor mye lånet koster eller hva som skjer med husleien om en i kollektivet flytter? Test deg selv og finn ut om du er klar.

Les mer

Sparetips til deg med slunken lommebok

Seddel og penger (foto: ung.no)

Har du dårlig råd, eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Vi gir deg noen enkle råd for å få pengene til å vare lenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise